mandag 25. juli 2016

Løp, svette, hamburgere og 22,6 grader i vannet under Lindøya RundtDette bildet og alle andre (hvis ikke annet nevnt) tatt av Stian S. Møller


Martin Kjäll-Ohlsson, Vidar og Maja Ellefsrud, Nesodden vant årets Lindøya Rundt (Foto: Stian S. Møller)  11.20 var løyperekord for Martin, mens Maja Ellefsrud gjentok seieren fra 2015 med 12.58 et sekund dårligere enn i 2015. Dermed er Maja den eneste løperen som har vunnet mer enn en gang på Lindøya.


Den tredje utgaven av Lindøya Rundt ble en sommerkveld av de aller  beste. Det har vært fint vær på de to tidligere utgavene også, med 20 grader i vannet i fjor som fristet så godt som alle til å bade.
I år var det hele 22,6 grader i vannet! På land var det steikevarm sjøl når de fleste dro hjemover med båten i 9-tia på kvelden.Men før løperne kom så langt som til å kaste seg ut i vannet fra Svømmestadion som det kalles på øya, var det prøveløping og deretter ordentlig løping.

Martin Kjäll-Ohlsson satte løyperekord og smadret den tidligere.
Maja Ellefsrud var raskest av jentene slik hun var det i 2014 også. Dermed er hun den enste som har vunnet flere enn en gang på Lindøya. Løyprekorden til Nicoline Bårdtvedt.

En feil ved påmeldingsskjemaet gjorde at det ble litt flere deltakere enn vanlig. Dermed fikk 43 deltakere opplevde den flotte traséen på Lindøya.

Som i 2015 dominerte ungjentene. Vinneren og tre av de fem beste løp alle i 12-13 årsklassen.
Trond Inge Carlsen, Rustad IL hadde en herlig duell med Jon Grunnan, Bøler. To naboklubber på på beste østkant. Denne gang vant Grunnan.
Carlsen som forøvrig deltok i det aller første Øyakaruseløpet på Hovedøya i 2010.


Maja Ellefsrud, Nesodden IL i klasse 12-13 år vant Lindøya Rundt akkurat som ifjor
Men hun fikk god fight av Lindøyas egen Ingvild Julie Schrøder Brennhovd som ble nr.2 bare 12 sekunder bak. Også Ingvild i klasse 12-13 år

Midt i mellom jentene i 12-13 årsklassen, kom Petter Andreeas Scrøder også han i 12-13 års klassen. En fin 11.plass i herreklassen for unggutten.


Et fint knippe av løpere i det høye sivet Først kommer Klara Lyngnes som vant det forrige Øyaløpet på Langøyene også da i fight med Øyvin Onarheim. På Langøyene vant Lyngnes med sek sekunder, mens Onarheim denne gang fikk revansj og slo henne med to sekunder. Midt i mellom disse to løpene hadde nok en løpsduell men det er en annen historie....  Bak følger Lindøyas Marit Brennhovd, mens vi tror det er Kjell Anders Vada bakerst.
Turndronninga fra Langøyene, Une LOrentzen Onarheim kan mer enn å turne her er den tredje jenta i 12-13 års klassen som løper inn til en flott 5.plass blant jentene. Bak seg jager Drøbaks egen Liv B. Jegtberg Lystad

Først i feltet kommer her to Rallarvegsløpere. Theres Falk, Romerike Ultraløperklubb varmet opp til seieren i Rallarvegsløpet med deltakelse i Lindøya Rundt. Bak følger Runar Gilberg , løpssjef og løpsdeltaker i Rallarvegsløpet.


Fra Ukraina kom Alexandra Skrilnik og Julia Dugelna
Etter løpet gikk veien ned til Svømmestadion hvor flere av løperne fikk årets første bad og da passet det bra med en temperaturmåler som viste 22.6 grader!  Foto: Oddvar Røsten

ALLE RESULTATER

Etter bading på Svømmestadion ,(Som faktisk var Oslos eneste svømmestadion med fate baner. Se historisk sak lenger ned) var det hamburgere som ble server av Lindøen Minigolfklubb og salat servert av Marit og Liv.

Etter uttrekning av boka Oslos Øyrike. Det var Lars Sverdrup-Thygeson som vant boka,  nøt deltakerene den varme sommerkvelden ute ved brygga og deretter hjem på Oslofergen.Fra Lindøya Vel sine sider på nett har vi sakset dette om svømming på øya:

Fra svømmestevne 2008


Svømming
Den 17. juli 1949 ble Oslo’s eneste svømmestadion med faste baner åpnet på øya. «En av etappene av idrettslagets store «gjenreisningsprogram» var tilbakelagt», ble det uttalt i åpningstalen for de vel 500 fremmøtte og 54 deltagere. Stadion hadde bare kostet ca. kr. 3000,- p.g.a. den store dugnadsinnsatsen fra medlemmenes side, spesielt ble Rolf Johannessen i rode 11 hedret for det store arbeidet han hadde nedlagt.
Men overgangen til «stadion» var av en slik forfatning, at det bare med fare for liv og lemmer var mulig å komme over til skjæret – det hendte ofte man måtte ta badet på forhånd før man kom seg over. L.I.L.-formannen, Truls Larsen, tok seg av dette problemet, og i juli 1951 sto en ny overgang ferdig, hele 56 m lang. Den hadde kostet ca. kr. 1500.-, som ble dekket av idrettsforeningen., velforeningen., dameforeningen. og Stangskjær Båtforening.
Etter hvert vokste det frem et solid svømmermiljø på øya. Av fremragende svømmere kan vi f. eks. nevne Edith Palm, Hartmann Johnsen, søstrene Pettersen, Marit Haraldsen, Per Arne Pedersen. Interessen var stor, og det ble arrangert en rekke klubbmesterskap og andre stevner (Nora Brockstedt vant 50 m bryst i 1951).

I 1958 ble «Kjøkkenoddens venner» stiftet, og ved den nybygde badebryggen kjempet mang en juniorsvømmer om premiene. «Stadion» trengte opp-pussing i 1980, og da var det Paul Pedersen, Oscar W. Larsen og Scott Hansen under mottoet «Kast jakken og gjør det selv», igjen gjorde en sterk innsats for å bevare svømmesporten på øya.


Fra Lindøya er det ikke langt over til Gressholmen. Torsdag avsluttes årets Øykarusell med Gressholmen Kro Minneløp som forlengst er fulltegnet.

Flere bilder fra Lindøya finner du på Kondis sin bildebank.

Besøk våre samarbeidspartnere på Sognsvann:

   Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar