tirsdag 5. mai 2015

Sognsvann Rundt Medsols med værgudene som sponsor


Oftest er det solskinn på Sognsvann. Her i 2012 Foto: Stian S. Møller


Sognsvann Rundt Medsols er kjent for å være et løpsarrangement hvor det sjeldent regner og hvor det ofte er sol under løpet.
I år har fire løp gitt fire solskinnsdager f.eks.
SRM har vært arrangert 412 ganger og det har regnet kun 47 ganger, det tilsvarer at det er oppholdsvær 89,5% av løpene.
På de 48 siste Sognsvann Rundt Medsols har det regnet tre ganger.

Vi fikk i 2008 fra yr.no også bekreftet at kl.18:00 til 19:00 på onsdager er den beste dagen å arrangere (vi kommer med denne statistikken senere)

Hvorfor er det sånn? Håkon Høst tidligere arrangør av SRM tipset oss at det forskes på dette:

Derfor regner det mer i helgene

Camilla Weum Stjern har levert sin doktorgradsavhandling denne våren.
Den handler om hvordan partikler i lufta påvirker nedbør. Ved å studere data fra Europa har hun funnet at forurensning i lufta kan hindre skyene i å klare å lage regn.

– I en forurenset sky er skydråpene mindre, mens i en ren sky er de større. For at det skal begynne å regne må skydråpene vokse seg store og tunge nok til å begynne å falle nedover og bli regn. Det er veldig vanskelig hvis skydråpene er veldig små.Dermed er det større sjanse for regn i helgene.

– I helga er det lettere for da er lufta renere. Da er skydråpene typisk større fordi det er færre partikler i en sky. Vi slipper ut mer forurensning i ukedagene når vi kjører mer. Det er mer trafikk, men også mer industri, sier Stjern.
Les mer på NRK Østfold


Dette er forøvrig værvarselet for dagene rundt det 413 SRM: Besøk våre samarbeidspartnere på Sognsvann:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar