onsdag 9. juli 2014

Norges Friidrettsforbund vil nekte representasjonsutøvere å delta i SRM-arrangementene

  Karoline Bjerkeli Grøvdal, SK Vidar setter løyperekord på Sognsvann Rundt Medsols 7.august 2013 med   9.50  Foto: Jørgen Lindalen


Det er vanskelig å tolke det Norges Friidrettsforbund skriver på sine sider som annet enn at hvis du er en representasjonsutøver for Norge eller er potensiell for vurdering av å bli det så kan du ikke delta i Sognsvann Rundt Medsols, Motbakkeløpene i Maridalsalpene eller Øyakarusellen.

Dette har kommet frem i forbindelse med at Skåla Opp meldte seg ut av Friidrettsforbundet da de ikke ønsket å betale titusner av kroner i såkalt lisensavgift. Av mange kalt Mosjonsskatten.

Det er helt tydelig at Friidrettsforbundet ville straffe Skåla Opp for noe som er fullt lovlig. Som det kom frem i saken om Holmestrand Maraton har IKKE Friidrettsforbundet eierskap til løp i Norge.
Derfor trenger ikke Skåla Opp å arrangere sitt løp i regi av en friidrettsklubb tilsluttet Norges Friidrettsforbund.

Ettersom Sognsvann Rundt Medsols sine arrangementer:   Sognsvann Rundt Medsols, Motbakkeløpene i Maridalsalpene og Øyakarusellen ikke er tilsluttet Friidretsforbundet vil det samme gjelde for disse som for Skåla Opp.

Dette vil si at arrangementene ikke er underlagt IAAF og Norges Idrettsforbund sitt konkurranse- og dopingregelverk.


Da gjelder følgende (klippet fra NFIF sine sider:
--------------------------------------

Fastsatt i utøverkontrakter
For utøvere som er under kontrakt med Norges Friidrettsforbund er det et krav og en forutsetning for at en skal bli vurdert til representasjonsoppdrag at en kun deltar i arrangement underlagt idrettens lovverk. Etter styrets oppfatning må samme kriterier gjelde også for utøvere i øvelser der en ikke har kontraktsutøvere som i motbakkeløp. Det er Norges Friidrettsforbund som tar ut og sender landslagsutøvere til mesterskap i motbakkeløp.
-----------------------------------------

Les hele artikkelen om Rutiner ved uttak til mesterskap i NFIF

Det ser altså ut som Karoline Bjerkeli Grøvdal, Eirik Gramstad og rekke andre som representerer Norge, eller håper å representere Norge ikke lenger kan delta på SRM sine arrangementer.

Et av argumentene for å innføre lisensen i sin tid var at den skulle gå til å bygge opp under mosjonsidretten.
Men selvfølgelig handler det ikke om det , det handler om å få inn mest mulig penger som de kan bruke på eliteidretten.  Da passet det dårlig at Skåla Opp som ville gi mye penger i kassa meldte seg ut av forbundet.
Dermed bestemte forbundet seg for å straffe Skåla Opp og dermed også "skremme" andre arrangører fra å gjøre tiltak for å unngå lisensen.

Nå vil altså en rekke mosjonsarrangementer som ikke er tilsluttet Friidrettsforbundet ikke kunne få med seg  de beste norske utøverne. Disse utøverne vil også få sine valgmuligheter kraftig redusert når det gjelder hvilke arrangementer de kan delta i.
Støtte mosjonsidretten?? 


Les om da Karoline Bjerkeli Grøvdal knuste Ingvill Måkestad Bovims løyperekord på Sognsvann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar