onsdag 9. april 2014

200 løp i bare 2 grader


Første startgruppe med vinneren på en runde i kortbukse.


200 deltakere lot seg ikke skremme av litt nordavind og få plussgrader. Når du først var i gang var det fine løpsforhold. Ungjenter tok trippelseier på en runde. Sognsvann Rundt Medsols er et av mange lisensfrie løp i Oslo og flere løpere løp med #NeiTilLisens på brystet. Kondis hadde  et kjempetilbud på medlemskap og Trond Hansen vervet hele 11 nye medlemmer til organisasjonen som er kondisjonistenes organisasjon.
Vi kommer med mer når vi forhåpentligvis har riktige resultater.

PS: JA Sognsvann Rundt Medsols arrangeres onsdag før skjærtorsdag. Ingen grunn til å dra på påskeferie før kl.20:00 neste onsdag.
Værforhold: 3 til 2 grader og sur nordavind. Overskyet men opphold. 
Alle bilder: Espen Ringom

Blogger fra det 379 SRM:
Lett på Labben:  Race report: SRM #379 - protest og langintervall
Silja i farta debuterte på SRM denne onsdagen hun har alvorlige målsetninger om å ta alle persene


De yngste stiller sprekt foran i startgruppene. Til venstre av de yngste en løper fra Nittedal.

Ungdommen er hissige på å komme seg avgårde


Mange ungdommer raser ut av startblokka


Etter regnet de siste dagene hadde Mördarbacken fått egen liten vanngrav. Det hadde dagens raskeste mann skotske Paul Raistrick på en runde ikke tid til å dvele ved. 10:41 var nøyaktig samme tid som Marius Schneider vant på i første løp.

Asker Skiklubbs egen  xx med Sognsvann Rundt Medsols egen t-skjorte som finnes i kun 100 eksemplarer fra 2001 det første SRM-året.

Christoffer Aalholm hadde et flere måneders treningsopphold i fjor pga. skade og gjorde comebacket i augsut på SRM i fjor. Her kommer han i fin form.

    En av flere svensker som deltok i SRM denne onsdagen
Jeanette leser av brikkene for deltakerne og alle fikk tid som stemte.

Denne onsdagen var det kvinnene som sørget for de 200 deltakerne.
Marianne,Adelheid, Astrid (og Hanne ute å løp) sørget for at 200 løpere kunne kose seg i det varme været denne onsdagen. SRM har 10 kvinner og 8 menn i arrangørstaben (pluss enkelte som bidrar på Øyaløp og Motbakkeløpp i Maridalsalpene)

Mauricio fra Bøler sesongdebuterte på SRM  denne onsdagen og var positivt overrasket over de gode løpsforholdene.


Flere løpere er sterkt i mot friidrettslisens til Friidrettsforbundet. Her er det Lorenzo Williams som satte pers på 4 runder med 60:17 .
På 4 runder ble det trippel #neiTilLisens . Alle de tre første på 4 runder løp med #neiTilLisens.


DETTE ER LISENSSAKEN
  • Norges Friidretts Ting vedtok 16. mars 2013 å innføre lisens i mosjonsløp arrangert av friidrettsklubber. 
  • Deltakere som er medlem av en friidrettsklubb, tilbys å løse årslisens. Alle andre deltakere må betale engangslisens for hvert løp de stiller i. 
  • Engangslisenser skal betales samtidig med startkontingenten, og arrangøren er forpliktet til å foreta lisenssjekk av de som hevder de har betalt årslisens.
  • Barn på 12 år eller yngre har gratis lisens. 
  • Tinget vedtok følgende satser for lisensen: Årslisens på 375 kroner alternativt engangslisens på 25 % av startkontingenten, begrenset oppad til 100 kroner (forslaget var 150 kroner). Engangslisensen for stafetter skal være 10 kroner per deltaker og maksimalt 150 kroner. 
  • Etter massiv motstand mot lisensen fra blant annet Kondis, ble toppsatsene for lisens redusert til 50 kroner, videre ble lisenssatsen gjort trappevis istedenfor å være en prosentvis del av startavgifta. 
  • Per i dag er prisene for engangslisens på 20 kroner om startkontingenten er under 100 kroner, 30 kroner for startkontingenter mellom 100 og 250 kroner, 40 kroner for kontingenter mellom 250 og 400 kroner, og 50 kroner for løp med startkontingent på over 400 kroner. 
  • Ordningen med lisens tredde i kraft fra 2014.

    Du kan lese mer om Lisenssaken på kondis.no som har fulgt saken her:

På vei langs "strandtrappa".

Rødt i gjørma
Raskeste jente på Sognsvann denne onsdagen på 1 runde.Pernille Karlsen Antonsen, tidligere KOLL nå Vidar. 11:57 er det raskeste en jente på 12 år har løpt i Sognsvann Rundt Medsols! Allerede som 12 åring er hun inne blant de 60 beste noensinne på Adelskalenderen på 1 runde.  Å den lista har topp kvalitet se bare på topp ti: Karoline Bjerkeli Grøvdal, Ingvill Måkestad Bovim, Ragnhild Kvarberg, Hanne Lyngstad, Ingunn Weltzien, Susanne Wigene,Runa Bostad, Anne Golden Bergsagel,Valentina Kilarskaya og Yudelkis Maritnez


Disse tre unge jentene kom høyt på lista. I midten vinner Pernille Karlsen  Antonsen , Vidar 11.57, til venstre Lina Eikenes Hvamstad fra Rustad 12;35 Marte Tangen,  Rustad 13:18, 13 år. På resultatlista  ble de henholdsvis nr.1, 2 og  6.


Tross bare 2 grader og sur nordavind, Trond Hansen fra Kondis vervet 11 nye medlemmer til Kondis.
100.- kroner for et års medlemskap var et kjempetilbud mange lot seg friste av. Her i dialog med Christopher Aalholm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar